VAN AARDAPPEL TOT HEERLIJKE FRIET
Gezicht achter de aardappel
De broers Adriaan en Pieter zijn twee aardappelboeren uit Goudswaard. Ze verbouwen met liefde en passie de Agria aardappel. Hét basisingrediënt van de smaakvolle friet van verseboerderijfriet.nl en van ons. De Agria aardappel is een buitengewoon stabiel aardappelras en daarom bijzonder geschikt voor de allerlekkerste verse friet. Onze friet is friet met een verhaal. Dat proef je.
Telen van de aardappel
De twee broers zijn échte vakmannen waarmee we de liefde voor de oer-Hollandse aardappel delen. In de Hoeksche Waard selecteren ze, afhankelijk van de kwaliteit van de bodem, de beste stukken land om de perfecte Agria aardappel te verbouwen. En als enige in Nederland verwerken ze de aardappelen op hun eigen boerderij tot de lekkerste friet.
De aardappelen groeien ca. 4-5 maanden tot ze groot en zwaar genoeg zijn voor onze dikke frieten. Tijdens het groeiproces die tussen de 120 en 140 dagen duurt, controleren Adriaan en Pieter de vitaliteit intensief. Met een flinke dosis geduld wordt de kwaliteit van de bodem en de gezondheid van de aardappel constant gemonitord. De bodem wordt gedurende de teelt intensief gecontroleerd op het vocht- en mineraalgehalte en de aardappelen op de hoeveelheid en kwaliteit van het zetmeel. Dit verfijnde proces zorgt ervoor dat ze een aardappel ontwikkelen die consistent is van kwaliteit en van smaak.
Wanneer het tijd is om de aardappelen uit de grond te halen en de proefplanten door de kwaliteitscontrole zijn, worden de aardappelen in het najaar gerooid.
VERWERKEN VAN DE AARDAPPEL
Op de boerderij van Adriaan en Pieter worden de aardappelen zorgvuldig gecontroleerd en ontdaan van het laatste klei en oneffenheden. Daarna worden ze in een met zonnestroom gekoelde koeling, geconditioneerd opgeslagen.
BESTELLEN
Iedere week laten we de friet vers leveren. Op dat moment worden de aardappelen handmatig gesorteerd en machinaal gewassen. Na een handmatige kwaliteitscheck op formaat, kleur en andere belangrijke eigenschappen worden de aardappelen machinaal gesneden en gesorteerd op formaat. Na een bad om het laatste zetmeel te verwijderen worden de frieten droog geblazen, vacuümverpakt en direct naar ons verstuurd.
Service
En ook jij krijgt de aandacht die je verdient. Wanneer je bij ons binnenloopt word je altijd ontvangen met aandacht en een glimlach zodat jij kunt genieten van je fast-casual eetbeleving.
Bereiding in cafetaria De Toren
Wij houden van de uitdaging om altijd de beste friet aan te kunnen bieden. Om de smaak en kwaliteit van onze friet te kunnen waarborgen filteren we dagelijks het vet en controleren de pH waarde met de nieuwste technologie en volgen een zorgvuldige bakprocedure. Het geheim van onze verrukkelijke friet draait vooral om timing en het maken van duidelijke keuzes voor optimale kwaliteit. Met de finesse van onze bakmeesters zorgen we ervoor dat onze friet de aandacht krijgt die het verdient.
Kwaliteit
Neem een hap, dan begrijp je wat we bedoelen.